Adrian Nartea: Alegerile pe care le fac mă definesc ca om

Mi se spune deseori Vlad, deși el e doar un personaj. O fațetă a personalității mele. Așa suntem noi actorii, mulți eroi cu același chip, puși în valoare de scenariști cu viziuni diferite. Să-l joc pe Vlad a fost o alegere inspirată, dar câți dintre cei care i-au urmărit evoluția au înțeles că nu el e băiatul cel rău?

În materie de alegeri inspirate nu suntem întoteauna cei mai buni sfetnici. De aceea, mă bazez pe ajutor din afară. De regulă, cele mai bune decizii le iau dimineața, cu o cafea bună în față. Azi, la fel ca ieri, alaltăieri și de când joc în filme, mi-am îngăduit o clipă de plăcere cu o ceașcă de Davidoff Café Rich Aroma. Mmm... toată casa s-a umplut de arome, dar cel mai mult mirosea a oportunitate. Să ne înțelegem! Să bei o cafea bună nu e un lux. Dar să poți alege să savurezi una, când vrei tu, unde vrei tu, e privilegiul oamenilor liberi. V-ați simțit vreodată așa după o ceașcă de cafea? Mai încercați!

Am băut pe îndelete și mă gândeam, mă perpeleam mai bine zis, să fac ceva necugetat. Așa, în pripă și de ținut minte o viață. Ce-ar fi dacă aș fi Vlad pentru o zi, dar pe bune? Știu... el conduce numai bolizi, eu un monovolum, însă azi lucrurile se vor schimba puțin. Azi eu conduc o decapotabilă, iar el mă urmărește. Mi-am pus costumul bleumarin, am închiriat o „bestie” fix ca în serial, pentru o zi întreagă, și am turat motorul spre casa lui Vlad. Aproape că uitasem cum „toarce” mașina asta! De mult mi-am dorit să o scot la o tură în afara platoului de filmare! Știți și voi, ce nu-i al tău nu poți păstra, dar cine zice că nu poți să ieși din rutină făcând niște alegeri la care ai tânjit mereu?

Tot drumul m-am gândit ce o să-i spun dacă o să dau nas în nas cu el, dar am realizat într-un final că e un gând falimentar. N-am cum să mă întâlnescu cu Vlad! Am parcat în spațiul generos și am luat liftul până la etajul 25 al clădirii din selectul ansamblu rezidențial în care locuiește. Până aici s-a cocoțat ca să fie deasupra tuturor, peste toate necazurile care i-au întunecat judecata. Vă dați seama ce povară ar fi luat asupră-i dacă ar fi locuit la etajul 15? Nu, Vlad n-ar fi putut locui decât la ultimul etaj, fiindcă doar aici se putea simți în siguranță cel pe care îl proteja de fapt.

Eu nu sunt Vlad și uneori simt nevoia să-i spun că nu-mi place calea pe care a ales-o. Probabil n-aș fi jucat cartea răzbunării. Eu nu sunt așa; sunt un Adrian cu totul diferit. Azi i-aș fi spus toate astea, dacă l-aș fi întâlnit.

Alegerile pe care le facem ne definesc ca oameni, așa că asigură-te că sunt cele mai bune! Ai încredere în alegerile tale! Chiar dacă uneori greșești, într-un final vei ajunge să te împaci cu tine. Ăsta e și unul dintre motto-urile mele. Tu ce alegeri inspirate faci?

Modifică setările cookies