Corina Caragea: Niciodată nu m-am ferit să visez la ceva frumos

Anul trecut pe vremea asta mă întorceam din Hawaii, dădeam o fugă în Madeira și-mi făceam planuri îndrăznețe pentru Crăciun și Anul Nou. Așa sunt eu, nu stau o secundă locului. Nici măcar cu gândul. Ce să spun despre 2020 ca să nu-l supăr? Cred că și voi ați suferit dezamăgiri în plan turistic și ați fost nevoiți să dați cancel la tot ce plănuiserăți. Confruntată cu noua realitate de netăgăduit, am căutat “raiul pe pământul strămoșesc”, să spun așa. Da, am vizitat locuri unice din România! Am avut ce vedea și nu mă voi opri aici.

Știți deja că sunt un suflet călător și-mi place să descopăr lumi departe de casă. De-aș mai avea o viață, tot pe drumuri mi-aș petrece-o. Garantat! Îmi amintesc cu drag cum am pornit în jurul lumii în căutarea frumuseții feminine. Aventura mea m-a purtat, pe rând, în Bali, Japonia, India, Siria, Iran, Rusia, Kazahstan, Nigeria, Republica Dominicană, Coreea de Sud... Totul pentru a găsi secrete de frumusețe printre femeile cu care altfel nu interacționez zilnic. E incredibil cât de diferită e noțiunea de ideal feminin în aceste părți de glob, iar asta le face atât de fascinante.

Luna trecută am mai realizat ceva. Mă cazasem pentru câteva zile într-un loc superb din Țara Hațegului, un ansamblu de căsuțe în copaci cum auzisem că sunt la mare căutare în Asia. Era dimineață, devreme de tot. Soarele abia se arăta roș la față de după Apuseni, iar eu îmi sorbeam deja cafeaua Davidoff Café Fine Aroma pe balconul căsuței mele. Atunci mi-a venit ideea! Cum ar arăta un răsărit, sau un apus, de soare cu cerul ticsit de baloane cu aer cald? N-am decât un răspuns: Superb! Întotdeauna mi-am dorit să fotografiez un astfel de fundal. Dar îl pot găsi în România acum, azi, mâine? N-aveam niciun răspuns, dar am început să caut. Și am găsit.

De 15 ani, într-un sat din județul Mureș se organizează Parada Baloanelor, un festival cu tradiție care are loc cu sprijinul Aeroclubului României. Satul se cheamă Câmpu Cetății. De la Târgu Mureș sunt cam 38 km, iar de la Sovata vreo 15 km. Cu mașina ajungi numaidecât și ai acces la cea mai mare paradă de baloane cu aer cald din România. E fabulos, mi s-a spus. Doar că ediția din 2020, programată în luna septembrie, a fost anulată din cauza perioadei dificile pe care o traversăm cu toții. Organizatorii speră ca la anul situația să fie alta. Însă, eu mizam pe altceva și speram să nu fiu nevoită să aștept un an pentru primul meu zbor cu balonul.

Și fiiidcă nu-mi stă în fire să renunț, am găsit ceea ce căutam mai aproape de București. Pe aerodromul de la Clinceni, unde se fac zboruri cu baloane cu aer cald, mi-am făcut „botezul” la apusul soarelui, într-un octombrie roșu memorabil. Și, dacă nu ați intuit deja, mi-am rezervat un loc în față la Parada Baloanelor din septembrie 2021.

Știți... Nu m-am ferit niciodată să visez frumos, de aceea am ajuns în atâtea locuri incredibile. Mereu fac alegeri inspirate și sunt mândră de ele. Vreți un sfat? Ezitați mai puțin și acționați mai mult! N-are cum să nu vă iasă.

Modifică setările cookies